Enighet med Spekter Helse

Publisert: 25.06.21

Natt til fredag 25. juni -etter 14 timer med forhandlinger, kom EL og IT Forbundet, Fagforbundet og Creo til enighet med Spekter Helse om sentrale tillegg for helseforetakene i område 10.

Oppgjøret har en ramme på 2,82 %. 

Fagarbeidere i lønnsgruppe 2 og 3 får generelle tillegg fra kr 11 000,- til 13 000,- fra 1. juli 2021. Minstelønnssatsene heves tilsvarende.

Tilleggene for medlemmer i lønnsgruppe 4 og 5 varierer da de gis som prosenttillegg.

Det settes også av en pott til B-del forhandlinger på 1,3 % av lønnsmassen med virkning fra 1. oktober 2021. (OBS! Her fratrekkes kostnader til endringer i ubekvemstillegg, så her kan det bli forskjeller mellom forbund og mellom ulike helseforetak på hvor mye man skal forhandle om).

Fristen for å bli ferdig med B-del forhandlinger i område 10, 11 og uplasserte bedrifter er fredag 24.september kl 16.00.

-Forbundets distriktssekretærer oppfordres til å ta kontakt med tillitsvalgte i helseforetakene og høre om de trenger bistand i B-del forhandlingene, sier forbundssekretær Reidunn Wahl som sammen med Roar Skogøy representerte EL og IT Forbundet i forhandlingene.

Les protokoll fra forhandlingene her. 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.