Energi-forhandlingene i gang

Publisert: 14.09.20
(Endret: 23.05.22)
Foto: Åpning av forhandlingene på Energioverenskomsten mellom EL og IT Forbundet og EnergiNorge. 

I dag startet forhandlingene om Energioverenskomsten med motparten Energi Norge.
Resultatet vil berøre over 5.000 medlemmer innen kraftproduksjon, nett- og entreprenørvirksomhet.

Vi har selvfølgelig økonomiske krav, men vi har særlig fokus på reisevilkårene for våre medlemmer, sier Fred Løvli, leder for EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon, til medlemsbladet Nettverk.

Les mer: Leverte energikrav.

Med seg har han en delegasjon på rundt åtte personer, som skal forhandle i to dager om temaer som lærlinger, reiseutgifter og tidsordninger. 
Vi er blitt møtt med en rekke motkrav og ser at det kan bli krevende å komme til enighet i forhandlingene, men vi er innstilt på å finne en forhandlingsløsning, sier Løvli. 

Les mer om forhandlingene: De utfører kritiske samfunnsoppdrag, men møtes med en rekke motkrav fra arbeidsgiverne (Nettverk).
 
Husk at du også kan følge forhandlingene på vår samleside: https://elogit.no/hovedoppgjøret-2020
 

 

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.