Solidaritet med Honduras

Publisert: 01.03.16
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Gjennom avtalen bidrar EL og IT Forbundet med økonomisk støtte til Norsk Folkehjelps arbeid i Honduras. Pengene brukes til etablering av frie medier, mobilisering for bedre fordeling av landjord og bedre rettigheter for kvinnene i tekstilindustrien.

Militærstyre og politisk ustabilitet, korrupsjon og kriminalitet har preget Honduras de siste tiårene. Det er høy arbeidsledighet og fagbevegelsen står svakt. Store internasjonale klesmerker produserer sine klær i landet, men skatteinntektene er lave og lønningene er dårlige.

Honduras har rike naturressurser, blant annet i form av bananer og annen frukt. Men produksjonen skjer ved at utenlandske selskaper henter ut største parten av verdien og legger lite igjen til landet og befolkningen.

Siden 2003 har 46 journalister blitt drept, ifølge det statlige kontoret for menneskerettigheter i Honduras.

Honduras er blant Latin-Amerikas fattigste land, men har likevel fått relativt liten internasjonal oppmerksomhet. Norsk Folkehjelp er blant de forholdsvis få utenlandske organisasjonene som arbeider i Honduras.
Den nye avtalen gjelder for perioden 2015-2018.

Bilde: Generalsekretær Sunniva Ørstavik og forbundsleder Jan Olav Andersen signert i dag en ny samarbeidsavtale.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.