Småbønder i Honduras kjemper med livet som innsats

Publisert: 20.12.16
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Delegasjonen fra EL og IT, forbundsleder Jan Olav Andersen og ungdomsrepresentantene Henrik Blomvik og Kristine J. Wendt, besøkte Honduras for å markere jubileet til Radio Progreso. Norsk Folkehjelp deltok også på turen og sammen besøkte de et mindre lokalsamfunn, Nueva Esperanza (Det nye håpet). Samfunnet er et fellesskap av fattige småbønder som bor i et område glemt av staten, og innbyggerne mangler helsetjenester og utdanning.

I de siste årene har innbyggerne blitt presset til å selge livsgrunnlaget sitt: jorda, og de har blitt truet med kidnapping og drap. Bak står en gruveselskap som ville overta det meste av området til gruvedrift. Konsekvensene hadde medført avskoging og tap av vann..

– Å forsvare landområder mot gruvedrift skal ikke skje med frykt for eget liv, sier Jan Olav Andersen, som berømme bøndene for deres innsats mot det mektige selskapet.

Lokalsamfunnet vant og selskapet måtte forlate stedet.

Les hele reportasjen i Nettverk.

Artikkel om Radio Progreso-jubileet.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.