Organisasjoner mot bistandskutt

Publisert: 05.11.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Demonstrasjon foran Stortinget
Bildetekst her…

Flere hundre mennesker møtte opp foran Stortinget for å demonstrere mot regjeringens forslag til kutt i bistandbudsjettet. Over hundre organisasjoner står sammen med initiativtaker Utviklingsfondet i kritikken mot regjeringen.

– Regjeringen må ha vært klar over at Norge og Europa står overfor en svært krevende situasjon, med tilstrømmingen av flyktninger fra Syria og andre konfliktområder, sa LO-leder Gerd Kristiansen i sin appell.

LO-lederen reagerer på at tilleggsproposisjonen om flyktningene kommer i etterkant av statsbudsjettet.

– Det gjør det vanskeligere å finne penger, uten å gå løs på oljefondet nok en gang – med fare for kronekurs og tap av flere arbeidsplasser. Eller som regjeringen gjøre: å ta penger fra langsiktig bistandsarbeid.

Utfordrende for arbeidslivet

I sin appell slo Kristiansen fast at det viktigste spørsmålet framover, for både velferd og sysselsetting, er hvordan arbeidsmarkedet fungerer og hvordan flyktninger innpasses i dette.

– Det er en stor jobb, som krever mye både av myndigheter, partene i arbeidslivet og alle oss andre, sa Kristiansen i sin appell.

 

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.