Nå starter lønnsoppgjøret i LOK

29.03.22
EL og IT og Nelfo utvekslet sine krav til hovedoppgjøret på Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK).

Forbundsleder Jan Olav Andersen sitter og snakker ved et konferansebord sammen med fem andre. På veggen er det hengt en skjerm som viser ansiktene på dem som følger med digitalt

– Vi har overlevert krav til endringer i mange overenskomstens bestemmelser, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT.

Utvekslingen skjedde i EL og IT Forbundets lokaler på Youngstorget i Oslo tirsdag 29. mars, og markerer startet på lønnsoppgjøret på LOK. Resultatet vil påvirker lønns- og arbeidsvilkårene til nesten 14 000 av medlemmene i forbundet.

– Det har blitt lagt tydelige prioriteringer fra tariffprosessen i organisasjonen. Skal vi komme i havn i dette oppgjøret på LOK så er vi avhengige av at vi får til forbedringer i overenskomstens reisebestemmelser, sier Andersen.

Forhandlingene skal etter planen skje 26. til 28. april.

Les: Kravdokument
Les: Vedlegg: Del 1 – Akkordtariffen

Hele oppgjøret på alle våre overenskomster kan følges via en egen tariffportal på nettsidene våre.

Den blir tilgjengelig på elogit.no fra 1. april.

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.