Medlemmene godkjenner meklingsresultatet for IKT-overenskomsten

Publisert: 29.10.20
(Endret: 23.05.22)

Nesten av 9 av 10 stemte ja i uravstemningen.

Etter mekling ble det i forrige uke enighet om IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia. Nå er resultatet av uravstemningen klart og det viser et solid flertall for å godkjenne meklingsresultatet.

64 prosent av medlemmene avgav stemme, og 87 prosent av disse stemte ja. 10 prosent stemte nei.

– Jeg er glad for at deltakelsen er så pass høy, jeg kan ikke huske å ha opplevd en så høy deltakelse på denne overenskomsten, sier forbundssekretær Torbjørn Sundal, som ledet EL og ITs forhandlingsutvalg.

– Det er også gledelig et betydelig antall av avgitte stemmer er ja-stemmer. Det viser at det var riktig å varsle plassoppsigelse og be Riksmekleren om hjelp til å komme fram til en løsning, sier Sundal

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.