Forbundet gratulerer Padre Melo!

- innholdet kan være utdatert

Padre Melo er blant annet prest, skribent, menneskerettighetsforkjemper, leder av organisasjonen ERIC (Equipo de Reflexion, Investigacion y Comunicación) og han driver radiostasjonen Radio Progreso. Radio Progreso er ett av få uavhengige media i Honduras som våger å drive folkeopplysning om situasjonen i landet.

I tillegg til vanlig folkeopplysning, deltok radioen i mobiliseringen mot statskuppet i Honduras i 2009. Gjennom løpende informasjon om situasjonen under og etter kuppet, fikk store befolkningsgrupper tilgang til informasjon og et møtepunkt for mobilisering. Tusenvis av mennesker var i uker etterpå ute på gatene i protest mot kuppet. Radio Progreso var med hele veien og varslet og formidlet fra demonstrasjonene.

På grunn av dette arbeidet er Melo og hans kolleger stadig utsatte for trusler. Honduras er ett av verdens mest voldelige land, med en skyhøy drapsrate.

Solidaritetssamarbeid


Norsk Folkehjelp har støttet prest Moreno og hans arbeid gjennom flere år. Det var i forbindelse med

forbundets solidaritetssamarbeid med Folkehjelpa at forbundets seks oppnevnte ambassadører besøkte Honduras i februar 2014.

– Én av postene på programmet var et besøk hos Radio Progreso og lederen Padre Melo. Det ble et gripende møte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen, som på vegne av EL & IT Forbundet gratulerer prisvinneren.

-Vi er glad og stolte over tildelingen av prisen og forbundet håper og gleder seg til å fortsette solidaritetsarbeidet i Honduras, sier Andersen.

Landsmøtet i EL & IT Forbundet har bevilget en støtte på en halv million kroner til Norsk Folkehjelps arbeid i Honduras i inneværende landsmøteperiode.

Om prisen