Forbundet gir 20 000 til årets TV-aksjon ” På egne ben”

Publisert: 19.09.19
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Bistandsorganisasjonen CARE er tildelt årets TV-aksjon som er søndag 20. oktober. EL og IT Forbundet har bevilget 20 000 kroner til innsamlingen “På egne ben”.

– Jeg oppfordrer alle medlemmer, fagforeninger og klubber i forbundet til å støtte aksjonen. Ekstra flott er det om mange av våre medlemmer melder seg som bøssebærere, sier forbundsleder Jan Olav Andersen.

Om CARE

CARE er en politisk og religiøs nøytral hjelpeorganisasjon som arbeider for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet. Organisasjonen arbeider spesielt mot de fattigste, som i hovedsak er kvinner.

Les mer om CARE

Kvinner på egne ben

For innsamlingspengene ønsker CARE å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Det er et mål om gi minst 400 000 kvinner mulighet til å forsørge seg selv og familien, og at de skal delta aktivt i lokalsamfunnet og politikken.

CARE har valgt ni land for dette prosjektet; Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Les mer om hva pengene går til

Verdens største dugnad

Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode. Den har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.

Hvert år jobber 7 000 fantastiske frivillige landet over med organiseringen av TV-aksjonen i sin kommune. Målet er at 100 000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge i løpet av to timer én søndag i oktober.

Bli bøssebærer!

Meld deg som bøssebærer på www.blimed.no

Hvordan gi penger

Privatpersoner bidrar først og fremst til innsamlingen på aksjonsdagen søndag 20. oktober ved å gi på bøssa. Klokken 18 på aksjonsdagen åpnes alle giverkanaler og da kan du gi på telefon, bank og med kort.

Her er en utfyllende informasjon om hvordan du kan gi.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.