Fagbevegelsen for flyktninger

Publisert: 16.09.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Vi har ikke kunnet unngå å se dramatiske bilder av flyktninger på vei fra krig, nød og fattigdom med retning Europa for å skape et bedre liv for seg og sine barn. Krisen er enorm. I Syria er det sju millioner interne flyktninger som har reist vekk fra de verste områdene. Irak huser 500 000 flyktninger, i tillegg til sine egne 3,5 millioner internt fordrevne. Daglig kommer det tusenvis av mennesker til Hellas, i hovedsak til øya Lesvos. Tusenvis har valgt å reise gjennom Balkan på vei til Tyskland og Skandinavia.

Det er en økende strøm av flyktninger over grensa til Norge og mange nordmenn har satt i gang dugnadsarbeid for å bidra med mat, klær, leker og annet som trengs.

LO-aksjon

Det er derfor naturlig at fagbevegelsen, tuftet på solidaritet, også bidrar i denne situasjonen. LO har opprettet en egen innsamlingsaksjon på Norsk Folkehjelps hjemmeside og målet for innsamlingsaksjonen er tre millioner kroner. Folkehjelpa driver asylmottak og organiserer hjelp og frivillig aktivitet overfor flyktningene.

LO har selv bevilget 100 000 kroner og oppfordrer alle forbund, foreninger og klubber til å bidra.

Giverglede i forbundet

– Det er en oppfordring vi følger opp. Forbundet har bevilget 20 000 kroner og det er allerede et par av våre klubber som har gitt bidrag, sier forbundsleder Jan Olav Andersen.

  • Statkraft-klubben har bevilget 20 000 kroner til Norsk Folkehjelp
  • EL & IT Forbundet Nordland har bevilget 5 000 kroner til tiltak som pågår for flyktninger i Norland.
Bidrag kan gis:

Fagbevegelsens innsamlingsaksjon.

Kontonummer 9001.08.76000

SMS med å skrive flukt til 2160 (200 kroner)

 

 

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.