Demokrati på spill – organisasjonsfriheten i fare

Publisert: 29.04.19
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Norsk Folkehjelps årlige 1. mai-aksjon handler i år om organisasjonsretten. Den er det helt nødvendig å stå opp for, dessverre.

Handlingsrommet til å ytre seg kritisk mot myndigheter blir stadig mindre, farligere og vanskeligere. Norsk Folkehjelp jobber for retten til å organisere seg, for å styrke sine partnerorganisasjoner og for å rette søkelyset mot truslene de møter. På 1.mai synliggjør Norsk Folkehjelp arbeidet til sine partnere og de samler inn støtte til deres kamp.

Dette er virkeligheten:

  • Tillitsvalgte i organisasjoner som jobber for demokratisering og jordfordeling i Colombia utsettes for forfølgelse, tortur og drap.
  • I stadig flere land har det blitt livsfarlig å kjempe for miljøet og retten til naturressurser. I Honduras ble lederen for urfolksorganisasjonen COPINH drept da hun utfordret selskapet som skulle bygge ut et vannkraftprosjekt.
  • I Sør-Sudan lever journalister med dagligdagse trusler, vold og overvåkning. Minst 10 journalister har blitt drept de siste åtte årene.
  • I Sør-Afrika opplever slumbeboere knebling for deres kamp for retten til bosted. Siden 2017 har seks personer fra Abahlali base Mjondolo blitt drept.

Gjennom å organisere seg og stille krav til makthaverne kan folk over hele verden bidra til et samfunn med mer rettferdig fordeling av makt og ressurser.

Vi må stå opp for retten til å organisere oss. Vi må støtte de som blir forsøkt truet til taushet og passivitet.

Støtt 1. mai-aksjonen

Bruk kontonummer 9001.08.76000. Merk gaven med “1. mai-aksjonen”

Sms 1.mai til 2160 (100 kr)

Valgfritt beløp på Vippsnummer 10145

Facebook-innsamling

Les mer om 1.aksjonen på Norsk Folkehjelps nettsider.

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.