548 lærlinger ble vervet i høstens konkurranse

07.12.2018

- Vi vervet 145 flere nye medlemmer enn i fjorårets konkurranse, så dette er et godt resultat. Vi takker alle som deltok, og ønsker de nye medlemmene velkommen, sier nestleder Vidar Hennum.

EL og IT Forbundet er et stolt felleskap som står opp for medlemmenes fag og rettigheter. Nå skal vi jobbe for at lærlingene får det de har krav på. Lærlinger er under opplæring, samtidig som de er arbeidstakere. Det betyr at de rettigheter etter både opplæringsloven og arbeidsmiljøloven. Hvis bedriften også har tariffavtale, har de også rettigheter utover det lovene gir deg, for eksempel til lønn og arbeidstidsordninger.

Høstens vinnere

Vi startet å telle nye lærlingemedlemmer 1. august, og konkurransen ble avsluttet 1. desember.

Forbundet fikk 635 nye lærlingemedlemmer i denne perioden. Av disse var 548 vervet av en deltaker i konkurransen. Resten meldte seg inn uten at verver ble registrert.

Alle som deltok i konkurransen fikk «et lodd i potten» per vervet lærlingemedlem. Den som hadde vervet flest, hadde med andre ord flest «lodd i potten». Vinnerne ble trukket på EL og IT Forbundets landsstyremøte den 6. desember. De to vinnerne får hvert sitt reisegavekort til en verdi av 5 000 kroner. Vinnerne er:

  • Morten Krokvik
  • Ørjan Pedersen

Det ble også trukket fire vinnere blant de nyinnmeldte lærlingene. Disse får hvert sitt sett med trådløse høretelefoner. Vinnerne er:

  • Lerke Eriksen
  • Tina Møller
  • Mateusz Braszkiewicz
  • Aksel Trøan

Mer om konkurransen 

 

Del: