Ytringsfrihet og personvern i mobilverden

Publisert: 13.03.13

– innholdet kan være utdatert

GNI ble opprettet i 2008 av gründerne Google, Yahoo og Microsoft. Bakgrunnen for opprettelsen var de tre selskapenes utfordringer i Kina, hvor myndighetene blant annet forlangte dokumentasjon som kunne spore opp opposisjonelle elementer, skriver digi.no.

De tre globale selskapene ble enige om felles regler for hvordan nettselskaper skal håndtere balansegangen mellom ytringsfrihet og personvern på den ene siden, og respekt for lokale lover og myndigheter – også i udemokratiske stater – på den andre.

Google, Yahoo og Microsoft er enige om ikke å forsvare vestlige prinsipper for enhver pris, skriver digi.no.

Telenors begrunnelse

– Ytringsfrihet og personvern er noen av våre ledende prinsipper og samarbeidet med GNI er et stort første skritt for samarbeid med interessegrupper. Gjennom samarbeid med andre viktige telekomselskap, søke støtte fra GNI som en felles plattform og involvere relevante interessegrupper, gjør vi fremskritt på denne viktige reisen. Sammen er vi bedre i stand til å ta opp saker og finne en felles holdning til menneskerettigheter som ytringsfrihet og personvern på et globalt nivå, melder Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.