Vold mot streikende tyrkiske arbeidere

Publisert: 03.02.10

– innholdet kan være utdatert

I forbindelse med privatiseringen stengte også regjeringen alle monopolutsalgene. Med det vedtaket mistet 12 000 arbeidere sikkerhet og inntekt.

Vold mot demonstranter

Flere fagforeninger, som representerer arbeiderne, startet aksjoner mot regjeringspartiet AKP for 50 dager siden. Medio desember ble de streikende jaget av politiet til en nærliggende park. Dagen etter satt politiet opp barrikader rundt parken og tok deretter i bruk vannslanger og tåregass. En av fagforeningens leder, Mustafa Turkel, ble arrestert, men senere satt fri.

Sykehusinnleggelse

I perioden hvor arbeiderne protesterte mot regjeringens vedtak økte politivolden og volden var så stor at mange av de streikende ble sendt på sykehus. Rundt 8 000 arbeidere har gjennomført en sit-down-aksjon foran fagforeningens hovedkontor og noen sultestreiket i parken.

Skal finne løsning

I slutten av januar møtte representanter fra 6 fagforeninger til et møte hos statsminister Erdogan i Ankara. Statsministeren har krevd at finansministeren og hans nestleder om å finne en løsning. Hvis det ikke blir lagt fram en akseptabel løsning varsler fagforeningene nye aksjoner i februar.

– Den internasjonale fagbevegelsen støtter de tyrkiske arbeiderne i deres kamp for jobber og vi tolererer ikke bruk av rå makt, sier ITUCs generalsekretær Guy Ryder.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.