Vil sette arbeidslivet vårt flere tiår tilbake

Publisert: 16.09.20
(Endret: 23.05.22)

I går ble det brudd i forhandlingene i energisektoren. Energi Norge var uinteresserte i å finne løsninger, sier EL og IT Forbundet.

Vi kjenner oss ikke igjen i fremstillingen til Energi Norge, om at vi ikke ville forhandle. Vi har vært løsningsorienterte, men ble dessverre ikke møtt på samme måte, sier Fred Løvli, leder av EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon. 

Forhandlingene brøt sammen etter at arbeidsgiverorganisasjonen fremmet krav som ville ha ført til kraftige svekkelser av den eksisterende tariffavtalen. De ville samtidig skru tiden tilbake på de ansattes rettigheter. Dermed ble vi tvunget til å gå fra forhandlingene, og be om hjelp fra riksmekler. 

–  For oss handler forhandlinger om å gi og ta, og håper riksmekler gjør dette klart for alle parter. Vi kommer til å gå inn i meklingen på samme som vi gikk inn i forhandlingene – på jakt etter løsninger, forklarer han. 

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.