Vil samle inn 200 000 mobiler

- innholdet kan være utdatert

Fra og med 2. mai kan idrettslag over hele landet melde seg på den nasjonale dugnaden som skal tømme landets roteskuffer for brukte mobiltelefoner. Påmelding skjer via nettsiden www.idrett.no og det er de første 500 lagene som får være med.
– Dette er en glimrende mulighet for til å fylle opp klubbkassa. Nordmenn er ivrige til å skaffe seg det siste nytt innen mobilteknologi. Derfor finnes det en enormt stor mengde gamle telefoner i roteskuffene, sier Toril Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnssansvar i Telenor.
Innsamlingsaksjonen er et samarbeid mellom Telenor og Norges idrettsforbund og har som mål å samle inn 200 000 mobiler på landsbasis.
– Det betyr syv millioner kroner til sammen for idrettslagene som deltar, sier Uribarri.
Kan brukes på nytt
I fjor ble det solgt cirka 2,4 millioner mobiltelefoner i Norge. I samme periode ble bare 35 000 gamle mobiler levert inn til resirkulering, ifølge anslag fra Elretur.
– Det er svært viktig for miljøet at gamle mobiler resirkuleres. Over 90 prosent av en mobiltelefons deler kan brukes på nytt, og det er stor knapphet på metaller og mineraler som utvinnes for å lage nye mobiltelefoner, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.
Telefoner som kastes rett i søpla blir brent sammen med annet restavfall i anlegg som ikke er laget for å forbrenne elektronikk.
Miljøvernministeren stiller seg bak den storstilte innsamlingsaksjonen.
– Norske idrettslag gjør en stor innsats for miljøet ved å delta. Jeg håper idrettslag fra hele Norge melder seg på, sier Solheim.
Les mer her.