Vil endre yrkesskade-ordningen

Publisert: 15.05.12

– innholdet kan være utdatert

I dag må en yrkesskadet person forholde seg til to ulike regelverk og behandling av saken i to administrative løp. Enkelte har opplevd å få erstatning i en av ordningene, men avslag i den andre.

Det melder Arbeidsdepartementet i en pressemelding i forbindelse med presentasjon av revidert nasjonalbudsjett.

Hovedtrekkene i forslaget til en ny yrkesskadeordning er lagt fram irRevidert nasjonalbudsjett for 2012. Forslaget innebærer overgang til ett regelverk, hvor en nyopprettet arbeidsskadeenhet skal avgjøre krav om erstatning. Regjeringen tar sikte på å legge fram et lovforslag våren 2013.

Det er en endring og forbedring som EL & IT Forbundet har påpekt flere ganger, blant annet i et høringssvar om arbeidsskadeforsikring i NOU 2004:3.

 

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.