Vil bli bedre i VM

- innholdet kan være utdatert

Tekst: knut.viggen@lomedia.no
– EM er bare et delmål, det er VM til neste år jeg sikter mot, sier 20-åringen fra Hommersåk i Sandnes kommune i Rogaland. Han var Norges representant i elektrikerfaget under yrkes-EM i Lille i Frankrike, som ble avsluttet søndag.
– Det har vært kjekt å konkurrere i EM. Det har vært full trøkk hele veien, forklarer Knut Martin, som kvalifiserte seg til EM gjennom seier i NM under Eliaden på Lillestrøm i juni. Seieren gjør også at han er klar for VM i Sao Paulo neste år.

Installasjon


I EM fikk Knut Martin blant annet i oppgave å koble et sikringsskap. lys, elektriske persienner, stikkontakt og programmere dette via en PC. Det siste bød på utfordringer for PC-systemet var annerledes enn det han var vant til. Det ble en kamp mot tiden. – Du får en tegning og to linjer som går ut fra tegningen og så er det å begynne å installere. Det er mange små detaljer, 45 graders kanaler
– Det ble veldig dårlig tid på alt jeg skulle gjøre og til slutt var det vel bare en eller to deltagere som ble ferdige på tid, forteller Knut Martin.

Fin stemning


Rogalendingen jobber i firmaet Carlsens Elektro Installasjon, etter to år med elektro på videregående og to år i lære. Knut Martin, som også er medlem i EL & IT Forbundet, synes det er både ærefullt og spennende å få delta med Yrkeslandslaget.
– Det er kjekt å få være med, og det er en veldig fin stemning i hele laget, sier Knut Martin. Han forteller om god oppbacking fra sin arbeidsgiver, som aldri tidligere har hatt en EM-deltager i sine rekker. Knut Martin har også fått seg en sponsor, som blant annet bidrar med utstyr.
Yrkeslandslaget gjorde en flott innsats i Lille og vant blant annet gull både i helsefag og mediegrafikk, samt bronse i sveising, kokk og lagkonkurranse kokk/servitør. Mange av de norske deltagerne nådde også en så god poengsum at de fikk «Medal Of Excellence».
Resultatoversikt.