– Vi har rett til å bli sinte

Publisert: 20.06.12

– innholdet kan være utdatert

Både NRK nett, NRK radio og flere aviser har omtalt Tor Østbøs forklaring fra rettssal 250. I likhet med andre forklaringer som har vært i de siste 41 dagene, ga Østbø en sterk og følelsesladet framstilling av dagen det skjedde og tiden etterpå.

Rett til å bli sinte

Østbø sa blant annet at rettssaken har handlet for mye om gjerningsmannens hode og for lite om sakens kjerne; de 77 drepte. Han mente de etterlatte, skadde og Norge som samfunn har rett til å bli sinte, at ikke alt skal sykdomsforklares.

– Den kollektive sorgen i Norge er så korrekt. Alt skal passe inn i den norske harmonimodellen. Det har gjort meg sint, sa Østbø.

Ærlig om gjerningsmannen

Han la heller ikke noe imellom da han sa hva han mente om gjerningsmannen, selv om Østbø selv innrømmet at det ikke var sømmelig og anstendig å si det.

– Jeg skulle ønske han kunne brenne innerst i svarteste helvete. Jeg er ikke stolt av å si det, men jeg skammer meg heller ikke over å si det.

Ifølge Aftenposten viste gjerningsmannen ingen reaksjon da dette ble sagt.

Minneord om Tove.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.