– Vi gleder oss til LO-kongressen!

Publisert: 04.05.17

– innholdet kan være utdatert

Det sier forbundets delegater (bildet, på bildet også fylkesdelegatene Atle Rasmussen og Per Harald Refsdal), som i fem dager fra 8. til 12. mai skal diskutere og vedta forslag til handlingsprogram, vedtekter, organisasjon og uttalelser. Forbundets 11 delegater er valgt av landsstyret og er en bredt sammensatt delegasjon med ulike hjertesaker. Felles er at de har retningslinjer fra forbundets vedtatte politikk gjennom de to siste årene som grunnlag for avstemninger og innlegg fra talerstolen.

Krevende og spennende

– Vi vet det blir krevende og lange dager, men det er både viktig og lærerikt å bidra til å forme LOs utvikling og politikk for de fire kommende år, sier Venke Heimdal og Svein Davidsen, som har flere kongresser bak seg.

Esben Smistad skal være delegat i sin første kongress og er spent foran åpningen førstkommende mandag.

– Jeg gleder meg til gode debatter og sene kveldstimer og håper vi klarer å påvirke salen for å få gjennomslag for våre saker, sier tillitsvalgt Esben Smistad.

Viktige saker

Forbundsleder Jan Olav Andersen mener det er spesielt to saker som EL og IT-delegasjonen kommer til å arbeide mye med på årets kongress:

– Pensjon er viktig for våre medlemmer og debatten bør munne ut i en omforent enighet, slik at alle får en god pensjon å leve av. Et annet tema er bemanningsbransjen plass i norsk arbeidsliv.Kongressen må fatte vedtak som gjør at vi kan opprettholder et seriøst arbeidsliv og hindre sosial dumping. EØS er en naturlig del av dette bildet.

Som medlem kan du følge debatten via nett-TV.

Lenke til kongressdokumentene.

Lenke til dagsprogrammet.

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.