Vi fortsetter jobben for våre medlemmers rettigheter

- innholdet kan være utdatert

Det er valgt et nytt storting for perioden 2017-2021. De borgerlige (H, Frp, Venstre og KrF) fikk 88 mandater og de rødgrønne (Ap, SP, SV, Rødt og De Grønne) 81 mandater.

Erna Solberg har allerede invitert Frp og de nåværende støttepartiene KrF og Venstre til «samtaler for å avklare hvordan vi skal føre dette samarbeidet videre», skriver VG. I motsetning til forrige periode, så trenger Høyre og Frp nå støtten til både Krf og Venstre for å ha flertall i Stortinget.

Uavhengig av hvem som danner flertall, og hvem som går i regjering, så kommer EL og IT Forbundet til å jobbe for medlemmenes rettigheter og interesser.

– Vi selvsagt skuffet over at vi ikke fikk en ny regjering og ny politikk, som var vårt mål i valgkampen. Vi skal uansett fortsette jobben for et trygt og lærende arbeidsliv, økt sysselsetting og offentlig eierskap til naturressurser og kritisk infrastruktur, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Andersen takker forbundets tillitsvalgte og medlemmer for innsatsen i valgkampen.

– De har lagt ned mange timer på stands, bedriftsbesøk og ulike arrangementer. Selv om våre saker aldri kom ordentlig på dagsorden i den nasjonale valgkampen, så betyr denne innsatsen at mange politikere vet hva vi er opptatt av, sier Andersen.

– Jeg vil også gratulere dem som har gjort et godt valg, og ønske det nye Stortinget lykke til med sitt arbeid. De kommer garantert til å høre fra oss, avslutter Andersen.  

Valgdeltakelsen var på 77,7 prosent.