Verdensdag for anstendig arbeid

Publisert: 06.10.10

– innholdet kan være utdatert

– Anstendig arbeid betyr sikre arbeidsplasser og sosiale ytelser uavhengig av status, kjønn eller alder. Anstendig arbeid handler også om respekt og verdighet, sier Ambet Yuson, generalsekretær i internasjonalen for byggnings- og trearbeidere (BWI). Yuson tilføyer: – Det er viktigere enn noen gang at fagorganiserte over hele verden står opp for sine rettigheter til anstendig arbeid og anstendig liv.

Spesielt ber bygningsinternasjonalen om oppslutning om solidaritetskampanjen mot Samveldelekene. Samveldelekene er et OL-lignende arrangement for de tidligere britiske kolonistatene. Lekene går av stabelen i India i disse dager.

BWI har kritisert dårlig innkvartering på byggeplasser, fravær av hjelmer og mange urapporterte dødsfall. I tillegg får arbeidere kun 200 rupees for åtte timer med arbeid og overtid. Minstelønnssatsene for fagarbeidere i Delhi er 240 rupees. Delta i kampanjen her.

– Vi har sviktet arbeiderne i dette landet, men vi må sørge for at dette vil aldri skje igjen, sier Rajeev Sharma, BWI Regional koordinator for Sør-Asia.

Verdensdagen for anstendig arbeid har en egen hjemmeside. Der kan du lese mer om arrangementene.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.