Verdens største vannkraftanlegg

Publisert: 27.07.12

– innholdet kan være utdatert

Det har kommet enorme nedbør i Kina og området hvor kraftanlegget er bygget – i Yangtzee-elven. Dermed ble utslipp av vann et skue som samlet innbyggerne langs elva.

Se bilder fra anlegget og utslippet.

Enorme vannmengder

Nær 43 000 tonn vann i sekundet strømmet gjennom Three Gorges-anlegget da alle 32 turbinene ble tatt i bruk. Nå renner det 70 000 tonn vann i sekundet gjennom Yangtzee-elvens øvre deler, men mye blir stoppet og lagret av demningen, skriver Daily Mail.

Beijings energibehov

Planlegging av anlegget startet i 1993, mens byggingen startet i 2003. Årsaken til gigantanlegget er å dekke energibehovet til Beijing. Byggekostnadene er anslått til 22,5 milliarder kroner.

Tvangsflyttt innbyggere

Prosjektet ble utsatt for mye kritikk, blant annet fordi 1,4 milloner kinerese ble tvangsflyttet fra bolig og gårdene sine.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.