Velkommen til satsing på norsk vind

Publisert: 26.03.10

– innholdet kan være utdatert

Ifølge Aftenposten skal General Electric etablere et forsknings- og teknologisenter for havvind i Oslo, i tillegg til å produsere og vedlikeholde testturbiner i Verdal i Nord-Trøndelag.

God på forskning

Det amerikanske selskapets valg av Norge skyldes blant annet landets offshoreerfaring og gode forskningsmiljøer. Satsingen betyr mer enn 100 grønne jobber i Norge innen 2016.

– Dette er høyteknologijobber og vi har begynt jakten på de ansatte, sa administrerende direktør Eystein Aspesletten i GE Energy i Norden i forbindelse med pressekonferansen torsdag 25. mars.

Hovedkontor i Oslo

Frem til 2020 skal GE investere mer enn 340 millioner euro i Europa. Satsingen i Norge er en del av dette. Hovedkontoret for GE legges til Oslo.

I forbundets ånd

EL & IT Forbundet er av den oppfatning at Norge må satse mer offensivt på vindkraft som fornybar energikilde med de forutsetningene som ligger til grunn her i landet. På denne bakgrunn må økt satsing på forskning og utvikling fra myndighetenes side være et mål og avgjørende for realiseringen av vindkraftprosjekter i Norge.

Derfor ønskes GE velkommen til å bidra med oppmerksomhet rundt temaet og bruk og utvikling av norske forskningsmiljøer.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.