Velferdskonferansen 2010 – fortsatt ledige plasser

Publisert: 03.09.10

– innholdet kan være utdatert

På Velferdskonferansen 2010 får vi oppleve Richard Wilkinson live. Han vil holde hovedinnledningen ved åpningen av konferansen. Richard Wilkinson har, sammen med Kate Pickett, skrevet boka ”The Spirit Level”.

Viktig bok

Bokas sterke budskap, som er meget godt dokumentert, er at økende forskjeller i samfunnet ikke bare rammer de fattige, det rammer hele samfunnet. Sosiale forhold som kriminalitet, helse, skoleprestasjoner, spedbarnsdødelighet, antallet tenåringsmødre, psykiske lidelser osv. – alle disse forholdene forverres når forskjellene øker. Å bekjempe økende forskjeller er derfor avgjørende for å utvikle et bedre samfunn – for alle.

Velferdsdebatt

På programmet står også en debatt om velferdspolitikk mellom de parlamentariske lederne i de rødgrønne partiene. 

Privatiseringens konsekvenser

Ett av hovedtemaene i år blir å fokusere på hva som skjer når profittinstitusjonene inntar stadig større del av velferdsstatens kjerneoppgaver. Alle som møter på konferansen får det nyproduserte heftet ”Private sugerør i fellesskapets kasser”, der utviklingen det siste tiåret beskrives og dokumenteres, men der det også skisseres alternativer og forslag til hvordan man kan motarbeide denne utviklingen

Seminarer

I tillegg til plenumssamlingene arrangeres en rekke seminarer med fokus på de ulike velferdssektorene, New Public Management-politikk, finanskrise, klimakrise, brutalisering av arbeidslivet og fattigdom i overflodssamfunnet.

Påmelding

Gå til For Velferdsstatens nettside og få mer informasjon, hele programmet og påmeldingsskjema.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.