Vedtok forbundsvist oppgjør

Publisert: 18.02.14

– innholdet kan være utdatert

Ved et forbundsvist oppgjør blir det frontfaget og Fellesforbundet som viser vei, også når det gjelder det viktige pensjonskravet. 

– Fellesforbundet har tidligere vist at det kan forhandle fram reformer gjennom et forbundsvist oppgjø og Fellesforbundet har hele LO-familien i ryggen, påpekte LO-leder Gerd Kristiansen, og viste til et enstemmig vedtak i LO-sekretariatet.

Sikre konkurranseevnen

Frontfaget ligger fast for å ta hensyn til industrien. 

– Jeg forutsetter at både regjering, Norges Bank og NHO tar sin del av ansvaret for at å sikre industriens konkurranseevne, sa LO-leder Kristiansen, som understreket at det er trange rammer ved årets oppgjør, men at lav prisstigning gir et godt utgangspunkt for å sikre LO-medlemmer kjøpekraften.

Lavlønn og likelønn er også viktige temaer ved det kommende tariffoppgjøret.

LOs tariffpolitiske uttalelse.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.