Varsler elektrikerstreik i Sverige

Publisert: 28.04.10

– innholdet kan være utdatert

Tirsdag 27. april strandet forhandlingene mellom Svensk Elforbund (Svenska Elektrikerförbundet, SEF) og Elektriska Installatörsorganisationen (EIO). Arbeidsgiverne EIO har avvist et krav på 3,64 prosent på to år, som er på linje med hva andre forbund har fått. EIO henviser i forhandlingene til instruksjoner fra arbeidsgiverorganisasjonen Svenskt Näringslivs (norsk NHO).

Et annet krav som er avvist er at arbeid utenfor hjemmet ikke skal være obligatorisk pga familiære årsaker.

SEF har i første omgang varslet streik ved entreprenørselskapet Skanska, kjernekraftverket Forsmark og Bråvikens Sagbruk i Norrköping med start 10. mai. Opptrappingen er varslet mot PEAB 17. mai og mot NCC den 24. mai.

Les mer på hjemmesiden til Svensk Elforbund.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.