– Vår elektriske fremtid

Publisert: 28.06.16

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet er opptatt av rekruttering til alle elektrofagene. Vi ser en økende gjennomsnittsalder i de fleste elektrofagene og samtidig et altfor lite fokus på nyrekruttering og utdanning av nye fagarbeidere i enkelte fag. Vi ønsker å beholde elektrokompetansen i Norge og savner tiltak i den forbindelse.

Det er varslet stor mangel på fagarbeidere og derfor må det tas inn flere lærlinger i arbeidslivet, inkludert elektrofagene. Uten egne fagarbeidere med nødvendig kompetanse, mener forbundet det kan få konsekvenser for elsikkerheten, skriver forbundet i høringssvaret.

Forbundet organiserer arbeidstakere i nærmest alle sektorer som omtales i rapporten. De forskjellige teknologiene smelter mer og mer sammen og kommer til å by på en del nye utfordringer, både faglig og organisatorisk. Det er behov for kompetanse, både på leder- og fagarbeidernivå, og et regelverk som sikrer en minimumsstandard for dem som skal jobbe med den farlige varen som elektrisitet faktisk er.

EL og IT er bekymret for fokuset på sikkerhet fra myndighetene. Forbundets erfaring er at det i dag brukes altfor lite offentlige ressurser på området elsikkerhet. Dette vet vi mange av de viktigste aktørene i elektrobransjen er opptatt av, og vi bidrar gjerne til å reise denne problemstillingen overfor politiske og bevilgende myndigheter.

Les hele høringssvaret.

 

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.