Vant i Arbeidsretten

Publisert: 06.10.10

– innholdet kan være utdatert

I fjor nedbemannet NTE Elektro med 70 personer. En av de som ble oppsagt var en kvinnelig ansatt som hadde jobbet ved NTE i 22 år. Bedriften valgte i stedet å beholde en ansatt som hadde jobbet der i fem år. Oppsigelsen ble gjort på grunnlag av kompetanseforskjell og ikke ansiennitet. Det fikk EL og IT Forbundet til å handle. Den kvinnelige ansatte krevde retten til å stå i stilling, og gikk til rettssak mot NTE. Hun følte oppsigelsen var gjort på usaklig grunnlag.

Etter et år med kamp, vant EL og IT Forbundet og den kvinnelige ansatte frem. Kvinnen som ønsker å være anonym, har hatt et tøft år. Hun synes ledergruppen har behandlet henne dårlig.

– Men heldigvis har jeg har fått veldig mye støtte fra montører, familie og venner, sier hun. Fagforeningen har også hjulpet henne igjennom dette, og hun har hatt en god advokat på saken.

Viktig seier

Klubben ser på dette som en stor seier i en viktig prinsippsak.

– Vi er veldig godt fornøyd med at retten var enig med oss, i at grunnlaget for oppsigelsen ikke var dokumentert, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Helmersen i NTE.

NTE har godtatt dommen fra arbeidsretten og kommer ikke til å anke saken.

Les hva frifagbevegelse.no skriver om saken.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.