Utsetter bygging av ny energi

Publisert: 11.05.12

– innholdet kan være utdatert

Ifølge undersøkelsen, utført av Repons på vegne av advokatfirmaet Grette, har 37 prosent av søkerne satt de nye prosjektene på vent.

Konsesjonsbehandling og penger

Den vanligste grunnen til å utsette investeringer i vannkraft er usikkerhet knyttet til konsesjon. Blant kommuner og virksomheter som foreløpig ikke vil investere, peker fire av ti på det som årsak.

– Disse holdningene bør være til ettertanke for Norges vassdrags- og energidirektorat. Svarene tyder på at signalene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om raskere behandling av slike søknader ikke er fanget opp, eller at aktørene ikke har tilstrekkelig tro på et taktskifte, sier Torgeir Myrstad, partner i advokatfirmaet Grette.

El-sertifikatloven

Ifølge loven om el-sertifikater som trådte i kraft fra årsskiftet, må nye kraftverk settes i drift innen utløpet av 2020 for å komme inn under sertifikatordningen.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.