Uten lønn i dårlig vær

Publisert: 16.08.11

– innholdet kan være utdatert

Statnett bekrefter at de kroatiske arbeiderne ikke får lønn når arbeidet ikke kan utføres på grunn av tåke. Stedet hvor kroatene bort er så langt fra utbyggingsstedet at både arbeidere og utstyr må fraktes med helikopter.

Bare i juli har det, ifølge Statnett, vært fire dager hvor været har vært så dårlig at arbeidet har måttet innstilles, slik at arbeiderne har gått uten lønn.

– Den type arbeidsforhold er fullstendig uakseptable. At de skal sitte i dagevis uten lønn på grunn av værforhold på arbeidsstedet går ikke an, sier avdelingsleder Jan Olav Andersen til Teknisk Ukeblad/tu.no.

Andersen mener Statnett må være seg sitt ansvar bevisst, skriver tu.no.

– De må rydde opp og sørge for at kontraktene harmonerer med det som er vanlig praksis i Norge, sier han.

 

 

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.