Unge menn mest utsatt for skader

Publisert: 06.06.11

– innholdet kan være utdatert

Det viser tall fra Arbeidskraftundersøkelsen som SSB gjennomførte i 2007. 

Når man tar med i beregningen at noen har vært utsatt for to eller flere skader, utgjør dette om lag 90000 arbeidsrelaterte skader hvert år.

 

Det er farligst å jobbe i bygge- og anleggsnæringen eller i primærnæringen. Tømrere og anleggsarbeidere er yrkesgruppene med aller høyest skadeforekomst, og årlig risiko for å få en arbeidsskade i disse yrkene ligger på om lag 10 prosent. Dette er høye tall sett mot gjennomsnittet på rundt 3 prosent.

For menn i alderen 15-24 år er skaderisikoen omtrent dobbelt så høy som den er for menn over 45 år.

– Når unge mennesker skader seg i arbeid utgjør dette store kostnader, både i form av lidelse og store helsebelastninger for de rammede, og høye økonomiske kostnader for samfunnet, derfor er det viktig å forebygge, sier Jon Helge Vaeng.

Han er prosjektleder for Arbeidstilsynets prosjekt Rett start for unge arbeidstakere, som har som mål å øke arbeidsmiljøkunnskapen hos unge arbeidstakere.

I den anledning arrangerer Arbeidstilsynet og Fondet for regionale verneombud i bygge- og anleggsbransjen seminarer om temaet i Tromsø onsdag 15. juni og i Oslo 16. juni.

 

 

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.