Unge faglærte er lønnsvinnere

Publisert: 26.02.14

– innholdet kan være utdatert

Det er Frifagbevegelse som skriver dette på nettsiden sin.

Fulgt ungdommen i flere år

Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har fulgt 10 000 ungdommer fra videregående, og målt forskjellene på lønn når studiegruppen har blitt 25 år.

Konklusjonen er at faglærte 25-åringer tjener bedre enn 25-årige akademikere, skriver studentavisa Universitas. Også folk med mellomutdanning fra teknisk fagskole kommer bra ut, mens høyere utdanning på kort sikt er et lønnsmessig tapsprosjekt.

Tidligere i arbeid

Hovedforklaringen er at fagarbeiderne har hatt noen år på å jobbe og bygge ansiennitet, i motsetning til dem som nettopp er ferdig med en bachelor eller master.

NIFU-rapporten er forfattet av Eifred Markussen.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.