Ungdom liker fornybar energi

Publisert: 08.08.12

– innholdet kan være utdatert

For det var petroleums- og offshoreutdanningene som toppet ønskelisten til søkerne i årets studieopptak ved offentlige universiteter.

Det viser en ny undersøkelse gjennomført av TNS Gallup blant 303 ungdommer i alderen mellom 16 og 19 år.

Bruker lønn som rekruttering

– Oljeindustrien bruker et høyt lønnsnivå og gode bonuser for å kompensere for manglende interesse. De tømmer andre næringer for kapasitet, næringer vi skal leve av etter oljen, sier leder i miljøstiftelsen Bellona Frederic Hauge til Aftenbladet.no.

Vil ha mer fornybar

Nær syv av ti i TNS Gallups undersøkelse mener det må bygges ut mer vindkraft, og 60 prosent mener Norge satser for lite på fornybar energi.

Bra for energibransjen

Ungdommens interesse for fornybar energi er bra for energibransjen, mener Christine Meling, gruppeleder for forskning og utdanning i Energi Norge. Bransjen trenger engasjerte unge som vil delta i utvikling av klimavennlige energiløsninger for framtida.

– Selskapene skal ansette mange nye folk i årene fremover. Det er svært mange spennende og varierte arbeidsoppgaver i norske energibedrifter for dem som vil være med, også internasjonalt, sier Meling til Aftenbladet.no.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.