– Uforutsigbar eierskapspolitikk

Publisert: 11.01.16

– innholdet kan være utdatert

Rundt 10 milliarder kroner ble lovet til Statkraft av regjeringen og støttepartiene for ett år side. Milliardebeløpet skulle Statkraft brukt på fornybarsatsing både nasjonalt og internasjonalt. I statsbudsjettet for 2016 dro regjeringen og støttepartiene tilbake fem milliarder.

Etter budsjettforliket varslet Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen at selskapet trekker seg fra alle nye offshore vindkraftprosjekter og utsetter noen internasjonale vannkraftprosjekter. Dette skjedde bare dager etter at klimaavtalen i Paris var på plass.

– Det er en total mangel på forutsigbarhet, når du i en sen nattetime kutter en bevilgning med fem milliarder kroner – over halvparten av selskapets investeringsbudsjett og dermed skaper håpløse forhold både for både selskapet og de ansatte. Det er eierskapsutførelsen vi kritiserer. Generelle lettelser i selskapsskatt og skattelettelser til dem som har mest fra før er tydeligvis viktigere for regjeringen enn å stimulere investeringer som kan bidra til et grønt skifte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen, som har omtalt temaet i sin forbundslederblogg.

Nettverk/Frifagbevegelse har omtalt saken.

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.