TV-aksjonen 2014:Rent vann til millioner

Publisert: 30.09.14

– innholdet kan være utdatert

– TV-aksjonen er en nasjonal dugnad som i 40 år har engasjert titusenvis av frivillige, mange av dem medlemmer og tillitsvalgte i LOs forbund. LO har i mange år, som en stor og folkelig organisasjon og samfunnskraft, deltatt i denne dugnaden, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Alvorlige konsekvenser

Rent vann er et knapphetsgode over store deler av verden. I dag mangler rundt én milliard mennesker tilgang på rent vann, og konsekvensene er mange og alvorlige. Tilgang på rent vann til å drikke og vaske seg i er en grunnleggende forutsetning for liv og helse.

Mange kvinner og barn bruker flere timer hver dag for å hente vann, noe som fratar dem muligheten til å gå på skole og til arbeid. Kort vei til rent vann bidrar dermed til å utvikle hele samfunn.

Bidrar med engasjement

LO og forbundene har tradisjonelt bidratt med pengestøtte, men også med tillitsvalgtes engasjement i fylkes- og kommunekomiteer og som bøssebærere.

– Vi oppfordrer alle som kan til å bidra, avslutter Kristiansen.

LO-lederen skal selv delta i NRKs telefonpanel fra kl. 16 på aksjonsdagen 19. oktober.

Alle tillitsvalgte og medlemmer i EL & IT Forbundet og LO oppfordres til å bidra den 19. oktober.

Les mer om TV-aksjonen på Kirkens Nødhjelp sine sider.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.