TV-aksjonen 2011:Forbundet er partner

Publisert: 01.07.11

– innholdet kan være utdatert

Søndag 23. oktober går verdens største dugnad av stabelen og i løpet av 2 timer skal 2 millioner husstander får besøk av 100 000 bøssebærere. For å få til denne store dugnaden arbeider 7 000 frivillige over hele Norge for å få gjennomført innsamlingen lokalt. I 2010 ga innsamlingen totalt 209 millioner kroner, hvorav 111 millioner ble gitt via bøsser.

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens solidaritetsorganisasjon og LO og forbundene er derfor en naturlig del av innsamlingen, både i forkant og på selve aksjonsdagen.

Bøssebærerne – aksjonens viktigste frivillige

– EL & IT Forbundet er en av aksjonens partnere og vi oppfordrer hele forbundets lokalorganisasjon til å delta, både i forberedelsene og som bøssebærere. Og det er bøssebærere aksjonen trenger mange av og som vi ber våre medlemmer og tillitsvalgte stille som den dagen. Det tar kun et par timer en høstsøndag i oktober, sier hovedkasserer Terje O. Olsson.

Hovedkassereren har selv i mange år stilt som bøssebærer i sin hjemkommune Askim. I tillegg sitter Olsson i styret i Norsk Folkehjelp.

– Om klubber og fagforeninger i tillegg lager aktiviteter og arrangementer for å samle inn penger, så er det et ekstra pluss! legger Olsson til.

Lokalt engasjement

Norsk Folkehjelp har laget et opplegg hvor forbundene kan konkurrere mot hverandre om antallet som verver seg. Folkehjelpa kommer også med innspill til hva klubber/fagforeninger og bedrifter kan gjøre lokalt. I fjor var TV-aksjonen den fjerde største nyheten i media og lokale engasjementer kan gi positiv medieomtale.

– Etter ferien kommer vi med mer informasjon og materiell om aksjonen. Vi håper at mange av våre medlemmer og tillitsvalgte bidrar når innsamlingsdagen er der, sier Olsson, hovedkasserer i forbundet og styremedlem i Norsk Folkehjelp.

Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.