Trygdede og pensjonister betaler skattelettene

Publisert: 08.11.13

– innholdet kan være utdatert

Solberg-regjeringen forslag om å redusere formuesskattesatsen med 0,1 prosent kan telles i millioner kroner for landets rikeste, melder E24.no.

For den store gruppen av mennesker som betaler formuesskatt vil imidlertid reduksjonen i skattesatsen knapt være målbar.

Ifølge SSBs skattestatistikk for 2011 betalte 442 953 av de rundt 650 000 nordmennene som betalte formuesskatt i 2011, 3 500 kroner i gjennomsnitt i formuesskatt. For disse 442 953 personene ville reduksjonen av formuesskattesatsen gitt en skattelette på 318,18 kroner, eller under en krone om dagen, skriver E24.

Øker trygdeavgiften

Regjeringen senker skatten for alle med lønnsinntekt og formue, men øker trygdeavgiften, som også betales av pensjonister og trygdede.

For folk med vanlig lønnsinntekt øker trygdeavgiften med 0,4 prosentpoeng til 8,2 prosent. For pensjonister øker trygdeavgiften til 5,1 prosent. Minstepensjonister som ikke betaler skatt, betaler heller ikke trygdeavgift, skriver NRK.no.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.