Truet med rettslig oppfølging

Publisert: 18.01.12

– innholdet kan være utdatert

EL & IT Klubb Opplysningen varslet bedriften Opplysningen 1881 om at klubben skulle delta i den politiske streiken den 18. januar.

Vanlig varsling

– Klubben varslet slik den alltid har gjort, men denne gang svarte bedriften med krav om navneliste på hvem som skulle delta, med tidsfrist, sier tillitsvalgte Hanne Lise Fahsing.

Klubben hevdet at varselet var korrekt etter Hovedavtalens bestemmelser. Ledelsen hevdet det motsatte; at varselet ikke var korrekt og lovlig jfr. lov- og avtaleverk og ledelsen ville forfølge det rettslig.

Kalt inn til møte

18. januar, selve streikedagen, ble enkeltmedlemmer og små grupper av EL & IT-klubbens medlemmer tatt inn i møte, uten at tillitsvalgte ble informert. I møtet ble de varslet om at bedriften anså varslingen av streiken som ulovlig og at deltakelse ville medføre personlige konsekvenser for den enkelte ansatte.

– Resultatet av møtet var at medlemmer i EL & IT-klubben ikke turte delta i streiken, beklager Fahsing.

Forbundet følger opp

– Vi anser at klubben har varslet innafor Hovedavtalens bestemmelser. Dersom deltakelse i streiken skulle få konsekvenser for noen av våre medlemmer vil vi forfølge dette, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

Mediesak

Les hva Namdalsavisa skriver om saken.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.