Truer med traktatveto

Publisert: 10.01.12

– innholdet kan være utdatert

Den nye partilederen Jonas Sjøstedt har sett seg lei på både sosial dumping og den stadig mer utrygge situasjonen i arbeidslivet med lavere lønn, utrygge jobber og flere bemanningsbyråer. – det er ikke noe solidarisk ved utnytting av utenlandsk arbeidskraft gjennom dårlige lønns- og arbeidsvilkår. Det er ren diskriminering, sier partilederen til dn.se.

Han tar nå til orde for at EU gjennom en sosial protokoll må garantere for at det svenske tariffavtalesystemet kan fortsette slik det nå er. Hvis ikke vil Sverige bruke sin vetorett ved en eventuell traktatendring i EU.

De øvrige opposisjonspartiene er i prinsippet ikke uenige og ønsker også en sosial protokoll, men de vil se an hva slags traktatendring som står på dagsorden når den tid kommer.

Les mer på dn.se

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.