Trikser med firmabil

Publisert: 20.01.11

– innholdet kan være utdatert

I 2010 ble det gjennomført 127 kontroller. I 58 av sakene var bruk av fri bil ikke tatt med i lønns- og trekkoppgaven. I disse sakene ble det skattepliktige beløpet i gjennomsnitt økt med 105.000 kroner.

– Det kan bli dyrt ikke å melde fra om fri bil innen fristen. Blir det sannsynliggjort at en har brukt arbeidsgivers bil til privat bruk uten at dette er innrapportert, kan det bli ilagt tilleggsskatt på opptil 60 prosent, sier avdelingsdirektør Odd Woxholt i innkrevingsavdelingen i Skatt øst.

Det er imidlertid fortsatt tid til å melde ifra. Arbeidsgivere som ennå ikke har innrapportert skattepliktig privatbruk av firmabil for inntektsåret 2010 eller har gjort feil i beregningen, kan ta med beløpet i den siste lønns- og trekkoppgaven og årsoppgaven for 2010. Fristen for årsoppgaven er 31. januar.

Kontrollene til Skatt øst viste at flere brukte firmabil i ferien, til å hente i barnehagen og til andre private gjøremål, slik at fordelen av fri bil ble skattepliktig.

– Det er ikke rettferdig at noen beskattes for fri bil, og andre ikke, påpeker Woxholt. (ANB-NTB)

 

 

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.