Trenger 700 000 IT-ansatte

Publisert: 29.01.13

– innholdet kan være utdatert

EU-kommisæren Neelie Kroes snakket om temaet på World Economic Forums toppmøte i Davos forrige uke.

– Antallet digitale jobber er voksende, med tre prosent hvert år siden krisen, men antall nye IT-utdannede og andre med IT-kompetanse er krympende. Våre unge trenger handling, ikke ord og selskapene som opererer i Europa trenger de rette folkene ellers vil de flytte driften til andre steder, slår EU-kommisjonen fast i en pressemelding.

Inviterer til storkoallisjon

EU inviterer selskaper, styresmakter, utdanningsinstitusjoner til en storkoallisjon for digitale ferdigheter og jobber. Deltagerne må forplikte seg til å etablere jobber, praksisplasser, stille etableringskapital til oppstartsbedrifter, etablere læringsplasser og andre tiltak for å snu trenden.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.