Trekk ut kontakten!

Publisert: 17.07.12

– innholdet kan være utdatert

– Dette er jo bare latskap! Selv om det er sommer og hjernen er på ferie, er det viktig å tenke på miljøet.

Marte og de andre barna i Regnmakerne har vært med på å utvikle en liste over de viktigste tingene man bør skru av før man drar på ferie. 

– Vi i Regnmakerne synes det er smart med en huskeliste, så får du litt hjelp til huske på de viktigste tingene, sier Marte og viser til huskeliste på Regnmakernes hjemmeside.

Bakgrunn for oppfordring

I en fersk undersøkelse svarer 24 prosent av de spurte under 30 år at de sjeldent eller aldri kontrollerer at alt er skrudd av i boligen før de reiser på ferie. Av 1 000 respondenter svarer 43 prosent at tvilen slår inn etter de reist hjemmefra. 

Selv om mange oppgir at de er flinke til å kontrollere boligen før de forlater den, blir nesten halvparten av oss usikre på om vi faktisk husket å trekke ut kontakten på kaffetrakteren, TVen, og andre elektriske artikler.

Utbetalte 100 millioner i 2011

I tillegg til miljøhensyn, er det også en ekstra sikkerhet i å trekke ut alle kontakter når man reiser bort for en lengre periode. I fjor utbetalte forsikringsselskapet Gjensidige over 100 millioner kroner i erstatning for skader som skyldtes elektriske installasjoner

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.