Trapper opp streiken i GlobalConnect

Publisert: 23.06.21

Fra tirsdag 29. juni tas ytterligere 9 ansatte ut i streik i det internasjonale teknologi- og telekommunikasjonsselskapet. Da vil 24 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund streike for et lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet i Norge.

– I Norge har vi et sett med spilleregler i det organiserte arbeidslivet, som at lønn blir fastsatt i forhandlinger, og at rammen fra frontfagsforhandlingene blir respektert. Vi streiker for at også GlobalConnect skal respektere dette, sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

I tillegg til et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv krever vi at alle medlemmer skal få lønnstillegg og at GlobalConnect forplikter seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

Vurderer ytterligere opptrapping

9 personer inngår i det andre streikeuttaket. Disse kommer i tillegg til de 15 som ble tatt ut forrige torsdag. De streikende arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. I det nye uttaket er det hovedsakelig ansatte som arbeider med salg.

– Dersom selskapet ikke endrer holdning til disse forhandlingene vil vi vurdere ytterligere opptrappinger, sier nestleder i LO Stat, Lise Olsen.

GlobalConnect, tidligere Broadnet, er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap som leverer kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, i Danmark, Sverige, Finland, Norge og det nordlige Tyskland.

Appellerer til bedriftens kunder

Samtidig som streiken trappes opp sender LO Stat, EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund et brev til de største kundene til GlobalConnect

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.