Tragiske innsparingskutt i Hellas

Publisert: 24.08.12

– innholdet kan være utdatert

Hellas må gjennomføre et nytt kutt i det offentlige budsjettet for å møte lånegivernes krav. Møter de ikke kravene får ikke landet pengene.

Denne gangen må politikerne kutte opp mot 13,5 milliarder Euro. En sum som tilsvarer 6,8 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP). Greske eksperter påstår at når Hellas har gjennomført alle sine pålagte kutt, så vil de sitte igjen med Europas minste offentlige budsjett sammenlignet med BNP.

Jobber for utsettelse

Greske politikere jobber intensivt mot europeiske kolleger med ønske om to års utsettelse på innsparingskravene. Årsaken til ønske om to års utsettelse baserer seg på virkeligheten som viser at landets BNP har skrumpet med 20 prosent de siste fem årene.

1 av 4 uten jobb

Snart en av fire grekere er uten jobb. Tiltakene er brutale og nådeløse for mange grekere og avisene gripende historier. Det er først da vi skjønner hvilken tragedie som utspiller seg, skriver Eurologgen.

Tragediske  historier

Midt på Syntagmaplassen i Athen skyter den eldre mannen seg i hodet. Han hadde hele livet jobbet som farmasøyt, men ikke nå lenger. En 75 år gammel kvinne setter fyr på seg selv fordi hun ikke ønsker å være en byrde for familien. En 60 år gammel mann kastet sin mor ut av vinduet før han selv hoppet etter. Eldre og syke har ikke lenger de økonomiske midlene som trengs for å overleve.

Ellers er vi bekymret for om lånerenta til Spania og Italia går over eller under 7 prosent denne uka.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.