Tillit bedre enn overvåkning

Publisert: 16.10.12

– innholdet kan være utdatert

Dette sa forbundssekretær i EL & IT Forbundet Henning Solhaug under presentasjonen av Fafo-rapporten om ansattes erfaring med feltteknologi. Dette er den første prosjektrapporten om hvordan feltteknologier som flåtestyring, GPS, PDA eller smarttelefoner påvirker arbeidsmiljøet.

Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Rapporten ble presentert på et seminar i går. Henning Solhaug var blant dem som er invitert til å kommentere rapporten.

Ikke ulovlig

– Det er ikke ulovlig med GPS-overvåkning, men det er hverken spesielt lurt, fornuftig, eller etisk riktig, mener forbundssekretær i EL & IT Forbundet, Henning Solhaug.

Overvåkning av ansatte gjennom for eksempel elektronisk kjørebok og andre typer av mobil kontrollteknologi er en kjent problemstilling blant medlemmene i EL & IT forbundet. Under forbundets HMS-konferanse i forrige uke ble dette temaet viet stor oppmerksomhet.

Les Nettverks artikkel fra seminaret her.

Last ned hele rapporten her.

 

 

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.