Tillit bedre enn overvåkning

Publisert: 16.10.12

– innholdet kan være utdatert

Dette sa forbundssekretær i EL & IT Forbundet Henning Solhaug under presentasjonen av Fafo-rapporten om ansattes erfaring med feltteknologi. Dette er den første prosjektrapporten om hvordan feltteknologier som flåtestyring, GPS, PDA eller smarttelefoner påvirker arbeidsmiljøet.

Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Rapporten ble presentert på et seminar i går. Henning Solhaug var blant dem som er invitert til å kommentere rapporten.

Ikke ulovlig

– Det er ikke ulovlig med GPS-overvåkning, men det er hverken spesielt lurt, fornuftig, eller etisk riktig, mener forbundssekretær i EL & IT Forbundet, Henning Solhaug.

Overvåkning av ansatte gjennom for eksempel elektronisk kjørebok og andre typer av mobil kontrollteknologi er en kjent problemstilling blant medlemmene i EL & IT forbundet. Under forbundets HMS-konferanse i forrige uke ble dette temaet viet stor oppmerksomhet.

Les Nettverks artikkel fra seminaret her.

Last ned hele rapporten her.

 

 

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.