Tidevannskraftverk åpnet

Publisert: 25.11.10

– innholdet kan være utdatert

Tidevannskraftverket er et demonstrasjonsprosjekt, og denne åpningen markerer oppstart av testperioden for anlegget.

– Regjeringen har hatt en stor og langsiktig satsing på energiforskning og teknologiutvikling. Dette har vært en bevisst strategi. Nå må forskningsresultatene prøves ut i stor skala for å kvalifisere teknologien, sier statsråd Terje Riis-Johansen. 

Målet med prosjektet er å få bygget, testet, modifisert og demonstrert en prototype av Morild kraftverk i full skala. Prototypen skal omforme energi fra lavhastighets vannstrøm til elektrisk strøm som leveres inn på nett. Prosjektet er et demonstrasjons­prosjekt av Hydra Tidals egenutviklede konsept, og består av åtte turbinblad dimensjonert i forhold til vannstrøm på opp mot 6 knop. Under optimale forhold vil anlegget kunne bidra til en fornybar energiproduksjon på inntil 5 GWh /år. 

Les mer om tidevannskraftverket på regjeringen.no.

Relevante artikler

Under minilandsmøtet 2023 samles unge EL og IT medlemmer fra hele landet med ett mål for øye – talerstolen til EL og IT Forbundets landsmøte.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.