Telenor-tillitsvalgt reagerer på finansiering av RAB

Publisert: 15.12.16
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet ber om en redegjørelse fra Telenor om Grameenphone sin sponsingen av opprørspoliti i Bangladesh (RAB).

Opprørspolitiet er av menneskerettsorganisasjoner blitt beskyldt for å trakassere og torturere regimekritikere. Ifølge Dagens Næringsliv har dette blant annet skjedd i tilknytning til streiker som involverte lokalt ansatte i Grameenphone.

– Hvis det er riktig at Grameenphone har gitt penger til lokalt politi som har blitt brukt i demonstrasjoner mot ansatte i Bangladesh, så er det veldig alvorlig. Vi har en klar forventning om at Telenor sørger for at lignende aldri skjer igjen, sier Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor.

I 2013 ble det fastslått at utbetalingene var brudd på Telenor etiske retningslinjer. På denne tiden var Brekke sjef for Telenor i Asia og styreleder i datterselskapet Grameenphone. I går ble det klart at et enstemmig styre, med styreleder Gunn Wærsted i spissen, mener Sigve Brekke er rett mann til å lede Telenor.

– Vi er glade for den konklusjonen. Vi har vært godt fornøyd med Brekke fordi han evner å lytte. Det er en kvalitet som vi ansatte mener er avgjørende for å rette opp i kritikkverdige forhold, og for å skape arbeidsro i selskapet, sier Smistad.

 

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.