Telenor-tillitsvalgt reagerer på finansiering av RAB

- innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet ber om en redegjørelse fra Telenor om Grameenphone sin sponsingen av opprørspoliti i Bangladesh (RAB).

Opprørspolitiet er av menneskerettsorganisasjoner blitt beskyldt for å trakassere og torturere regimekritikere. Ifølge Dagens Næringsliv har dette blant annet skjedd i tilknytning til streiker som involverte lokalt ansatte i Grameenphone.

– Hvis det er riktig at Grameenphone har gitt penger til lokalt politi som har blitt brukt i demonstrasjoner mot ansatte i Bangladesh, så er det veldig alvorlig. Vi har en klar forventning om at Telenor sørger for at lignende aldri skjer igjen, sier Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor.

I 2013 ble det fastslått at utbetalingene var brudd på Telenor etiske retningslinjer. På denne tiden var Brekke sjef for Telenor i Asia og styreleder i datterselskapet Grameenphone. I går ble det klart at et enstemmig styre, med styreleder Gunn Wærsted i spissen, mener Sigve Brekke er rett mann til å lede Telenor.

– Vi er glade for den konklusjonen. Vi har vært godt fornøyd med Brekke fordi han evner å lytte. Det er en kvalitet som vi ansatte mener er avgjørende for å rette opp i kritikkverdige forhold, og for å skape arbeidsro i selskapet, sier Smistad.