Telemark fylkeskommune mot AML-endringer

Publisert: 23.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Dermed går Telemark fylkeskommune foran med et godt eksempel. Og i nær framtid er det bygging av Skien videregående skole som vedtaket skal følges opp ved, skriver Telemarksavisa.

Skolen skal bygges av firmaer med fast ansatte og lærlingeordning. Det er kravet fra byggherren fylkeskommunen. I tillegg har skatteetaten bestemt av byggeprosjeket skal være en del av etatens A-krimsatsing. 

Både fylkesvaraordfører og leder av programkomiteene til Ap, Lise Wiik, påtroppende fylkestingsrepresentant Vidar Stang og leder av LO i Telemark, Alexander Lien, er fornøyd med at fylkeskommunen viser vei. De håper at Telemarks 18 kommuner gjør tilsvarende vedtak.

Ett av formålene med disse kravene til firmaene som engasjeres, er at det på sikt blir gode forhold for de seriøse bedriftene. Det er tidligere avdekket grove tilstander og sosial dumping i byggebransjen i fylket.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.