Tariffavtale med Canon Norge i havn

Publisert: 10.12.15

– innholdet kan være utdatert

EL & IT Forbundet fikk i februar 2012 godkjenning fra LO til å kreve tariffavtale ved Canon Norge.

Tidligere Océ som var tariffbundet, hadde på det tidspunktet blitt oppkjøpt og fusjonert inn i Canon Norge. Canon Norge reserverte seg da mot å overta overenskomstforpliktelsene. Canon Norge har etter forbundets mening siden gjort alt som var mulig for å forsøke å forhindre opprettelse av tariffavtale.

Dette endte endelig med en avtale mellom LO og Virke om at Overenskomst for IKT og Serviceeletronikk gjøres gjeldende for alle Canon Norges virksomheter hvor EL & IT Forbundet har medlemmer. Avtalen har virkning fra 1. august 2015.

EL & IT Forbundet hadde nok ønsket at virkningstidspunktet ble satt noe tidligere, men er svært tilfreds med at saken til slutt ble løst etter nesten fire års arbeid.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.